Track & Trace

Alarmverwerking voor voer- of vaartuigvolgsystemen


In de volksmond ook wel Tracking & Tracing genoemd is een dienst die binnen EuroPAC Alarmcentrale een steeds grotere rol gaat vervullen. Omdat regelingen in 2006 ernaar streven dat meerdere voertuigen over deze vorm van beveiliging moeten beschikken, hebben wij de dienstverlening voor de alarmopvolging daaraan volledig aangepast.

Wij zijn in staat om alarmen vanuit voer- en of vaartuigen direct op te volgen conform dezelfde werkwijze als de conventionele alarmopvolging. Eenvoudig en snel met de juiste informatie voor de opvolgers van deze alarmen. Keuringen en certificaten zijn beschikbaar alsmede de contacten met partners die voor de juiste opvolging kunnen zorgdragen.

Een tweede voordeel van deze vorm van dienstverlening is dat wij voor u als toegevoegde waarde rittenregistratie kunnen uitvoeren zodat u voor uw administratie een volledige rapportage van alle afgelegde routes kunt overleggen.

Wij zijn van mening dat u overzicht moet hebben en houden als het gaat om tracking & tracing. Als u kiest voor EuroPAC kiest u voor gemak. Wij regelen voor u de volgende producten en diensten:

  • Hardware
  • Inbouwen op locatie
  • 2 jarig GSM/GPRS abonnement (excl.gebruikskosten)
  • Basisabonnement bij EuroPAC incl. 12 meldingen per jaar
  • Eventueel terug halen van het voertuig

Er kunnen verschillende soorten alarmering onderscheiden worden. Alarmeringen die betrekking hebben op criminaliteit (kidnapping, overval c.q. inbraak en/of diefstal) en alarmeringen die wijzen op logistieke haperingen (chauffeur meldt zich niet, vrachtwagen bevindt zich buiten de route). In de regel worden meldingen van criminaliteit behandeld door een meldkamer. Deze kan immers te allen tijde snel en gericht actie ondernemen. Ook alarmeringen in logistieke zin kunnen door een meldkamer behandeld worden; bedrijven kiezen echter er ook wel voor om deze via hun eigen planning te laten lopen. Waar in de privé-sfeer (met uitzondering van VIP-bescherming )de chauffeur in de dagelijkse praktijk helemaal niets merkt van het voertuigvolgsysteem (evenmin als de eventuele crimineel), kan dit bij zakelijke toepassingen anders liggen met name omdat dit systeem een zakelijk contact onderhoudt met de chauffeur. Variërend van autorisatie tot intranet-gebruik, werkorders en ritplanning. Wanneer de meldkamer een alarmmelding van systeem of chauffeur (paniekknop dan wel latere melding) ontvangt, wordt dit alarm allereerst geverifieerd. Vervolgens wordt de positie bepaald en gaat het voertuig gevolgd worden.

Doorgaans worden tegelijkertijd de desbetreffende autoriteiten op de hoogte gesteld. In geval van ons systeem is er een uniek samenwerkingsverband tussen alarmcentrale, recherchebureaus en de leverancier waardoor een garantie bestaat van onmiddellijk handelend optreden door heel Europa! Indien noodzakelijk ook zonder politiehulp!